Mart neemt je mee in zijn ervaringen als eerste verkoopmedewerker bij AKO op NS station Eindhoven. Hij vertelt over de ontwikkelmogelijkheden en de gezellige werksfeer bij AKO.
Wat houdt jouw werk als eerste verkoopmedewerker in?
"Als eerste verkoopmedewerker ondersteun je de winkelmanager bij het bepalen van de koers en uitvoeren van het beleid binnen de winkel. Samen signaleren we kansen en proberen we het beste uit de winkel - en ons als team - te halen. Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt bij afwezigheid van de winkelmanager. Bijzonder leerzaam en uitdagend!"
Hoe vind je dat AKO zijn werknemers stimuleert om zich persoonlijk te ontwikkelen en door te groeien? 
"AKO stimuleert zijn medewerkers tot groei door middel van diverse trainingen. Zo hebben we in het verleden al eens cursussen gehad om het klantgericht denken te vergroten - een van onze speerpunten en onmisbaar binnen deze branche - en hoe je als leidinggevende je team daarbij kunt ondersteunen. Daarnaast kan elke medewerker verschillende online trainingen volgen bij het platform Goodhabitz. Zo kun je zelf bepalen in welke richting je jezelf verder wenst te ontwikkelen. Mocht je daarnaast de ambitie hebben om door te groeien, dan zijn er voldoende mogelijkheden om stappen te zetten binnen het bedrijf."
verkoopmedewerker
Mart Nabuurs
Eerste verkoopmedewerker NS station Eindhoven

"Dat is de kracht van AKO; samen staan we sterk."

Wat maakt jouw baan zo uitdagend?
"Ik werk in een AKO-winkel op het station en dat is erg dynamisch. De continue beweging zorgt ervoor dat je je geen moment verveelt. In de piekuren ligt de volle aandacht bij de klanten, terwijl je op de rustige momenten ook tijd hebt om voorraad aan te vullen of te bestellen. Veel mensen beginnen of eindigen hun werkdag met een bezoekje aan onze winkels, waardoor je op termijn veel bekende gezichten langs ziet komen en je op zulke sleutelmomenten iets voor ze kunt betekenen. Hier kan ik erg veel plezier uit halen, met name wanneer je nét dat stapje extra kunt zetten om de klant te helpen bij zijn zoektocht naar het juiste product."
Wat maakt AKO een fijne werkgever?
"Zelf vind ik de gemoedelijke sfeer erg prettig. Er is genoeg ruimte om je op jouw manier de verschillende werkzaamheden eigen te maken. Vanwege de laagdrempeligheid binnen de organisatie is het gemakkelijk om ideeën te realiseren en word je ondersteund indien nodig. Daarnaast helpt het dat er genoeg collega’s uit andere winkels zijn die maar al te graag helpen, mocht je ergens problemen ondervinden. Dat is de kracht van AKO; samen staan we sterk."

Benieuwd naar Mart zijn favoriete boeken?

Example alt text
Example alt text
Example alt text
Example alt text
Job alert

Blijf op de hoogte van interessante AKO vacatures